23 Kasım 2013 Cumartesi

SADRAZAM SARIĞI




   
   SADRAZAM SARIĞI
Hafta sonu gittiğim yemek kursunda Aygül hocamızın eşliğinde yaptığımız muhteşem bir tarif.Bence tam bir davet yemeği .Çünkü içinde pilav da,et de sebzede ,hamurda var Hepsi birleşince hem çok şık hemde çok lezzetli oldu.......
Veeeee işte tarifiiiii
Malzemeler
* 10 adet milföy hamuru
* 1 kg kuzu kuşbaşı et
* 1 diş sarımsak
* 2 tane kuru soğan
 * 5 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tere yağ
* 2 tane domates
* 2 tane sivri biber
*tuz,kara biber kekik pul biber
Pilavı için
* 1 çay bardağı bezelye
* 1 tane havuç
* 2 su bardağı pilavlık pirinç
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı limon suyu
* 2 yemek kaşığı tere yağ
* 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kara biber
Üzeri için
*1 yumurta sarısı
Yapılışı
Et kuru soğan,sıvı yağ tencereye konup et suyunu bırakana kadar kavrulur,Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp on dakika kısık ateşte pişirilir,Biber,domates ,sarımsak küp küp doğranır.Tencerenin kapağı açılıp sebzeler ilave edilip kavrulur.Tuz,kara biber,kekik, pul biber ilave edilip iki dakika daha kavrulur,
Pilav için küp küp doğranıp haşlanmış havuç ,bezelye hazırlanır.Tere yağ ve sıvı yağ karışımında önceden yıkanmış pirinçler kavrulur,Bezelye, havuç ilave edilir.Suyu, şekeri,tuz ve limon suyu konularak pilav pişirilir,
Soğumaya bırakılır.Maydanozu eklenip karıştırılır.
Milföy hamuru biraz açılıp kaseye yerleştirilir,Önce et ten 3 kaşık sonra pilav konulup kapatılır.Ters çevirip üzeri milföy ile şekiller verilir.En son yumurta sarısı sürülerek 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir....Afiyet olsun..