24 Kasım 2013 Pazar

PROFİTEROL




   
   PROFİTEROL
Aslında bu tatlıyı geçen hafta yaptım fakat tarifini yayınlamak ancak bu gün nasip oldu.
Malzemeler
Profiterol ekmeği için                                Kreması için

* 100 gr margarin                             * 4 su bardağı süt
* 1 su bardağı un                              * 2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su                              * 2 adet yumurta
* 4 adet yumurta                              * 1,5 su bardağı un
                                                       * yarım kahve kaşığı vanilya
                                                       * 1 paket margarin

Çikolata sosu için
*8 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı un
*3 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:
Margarin ve suyu kaynatalım.Unu içine döküp karıştıralım.Ocaktan indirip yumurtaları ikişer ikişer çırparak tahta kaşıkla yedirelim.Yuvarlak toplar halinde her bir fırın tepsisine sıkıp 30 dakika kadar pişirelim.Piştiği zaman kabarmış olan bu hamurların sönmemesi için fırın kapağını açmadan fırında soğutalım.Soğuduktan sonra arkalarını delelim ve içine kremayı dolduralım.
Kremasının yapılışı
Margarin hariç,krema malzemelerinin hepsini iyice çırpalım ve ocakta karıştırarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.Pişmiş olan kremayı bir tepsinin içine dökelim.İyice soğutup margarini,soğumuş olan kremaya katalım ve iyice çırpalım,(beyazlaşıp kabarana kadar)
Bu kremayı bıçak,tatlı kaşığı veya şırınga ile profiterol ekmeklerinin içine dolduralım ve kaselerin içine üç adet dizelim.
Üzerinin çikolatası
Çikolata malzemesinin hepsini soğukken çırpalım ve ocağın üzerinde pişirelim.İçine çikolata kralım ve soğuduktan sonra kaselerin üstüne dolduralım..Afiyet olsun.