2 Kasım 2013 Cumartesi

ÖZBEK BÖREĞİ

 
   ÖZBEK BÖREĞİ
Yemek kursuna zevki bir şekilde devam....Bu hafta Özbek böreği ile işe başladık ve işte tarifi
Malzemeler
* 300 gr tereyağ (margarinde olabilir)
* 1/4 yaş maya
*1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı su
* 1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı toz şeker-1,5 tatlı kaşığı tuz
* 4 yumurta
* alabildiği kadar un (5 veye 6 su bardağı yeterli oluyor)
*150 gr beyaz peynir
Hazırlanışı
Çukurca bir kaba su,süt,yoğurt,sıvı yağ,tuz ,yumurta sarısı,maya karıştırılıp un ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Hamur altı bezeye ayrılır,15 dakika dinlendirilir,Yağımız beyaz şekilde eritilir.Bezeler yufka büyüklüğünde açılıp yağlanır.Üst üste konulup en son kat yağlanmaz.Tekrar merdane ile hafif inceltilip yağ sürülür.Rulo yapılır.Rulo 24 veya 26 eşit  parçaya kesilir.İki parmak arasında açılıp biraz bekletilir.Sonra merdane ile dikdörtgen açılır.İçine yumurta aklı peynir konulup karıştırılır.İki ucu biraz çekilip uç uca kapatılır.kapanan kısı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.İşlem bitene kadar 20 dakika bekletilir.180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
İç malzemesi
* dört yumurta akı
*150 gr peynir Çatalla karıştırılır,
Afiyet olsun.....