17 Kasım 2013 Pazar

KREM KAEMELİ KEK


 
   KREM KAREMELİ KEK
KARAMEL İÇİN
* 1,5 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı su
Yakılacak
KREM İÇİN
* 500 ml süt
* 4 yemek kaşığı şeker
* 4 yumurta
* 1 paket vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
KEKİ İÇİN
* 3 yumurta
* 2 su bardağı un
* 1,5 su bardağı şeker
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1/2 su bardağı süt
* !/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
YAPILIŞI
Öncelikle şekeri yakıp kalıba dökelim.Süt,şeker,yumurta,vanilya ve limon kabuğu rendesini mikserle çırpıp katemelin üzerine boşaltalım.Sonra keki çırpıp süt karışımının üzerine dökelim.Tepsiye soğuk su koyup kalıbı üzerine koyalım.150 derecede 1,5 saat pişirelim,Soğuduktan sonra ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.