29 Kasım 2013 Cuma

ISPANAK KÖKLÜ HAFİF TARİF


 
  ISPANAK KÖKLÜ HAFİF TARİF
Bu yemeği geçenlerde arkadaşım Hatice ye gittiğimde yanımda yaptı.Çok hafif ve çok lezzetli oldu .Nasıl mı yaptı?
İşte tarifi
Malzemeler
* 1 kuru soğan
* 1 demet ıspanak sapı
* 1 kase haşlanmış nohut
* 1 kase haşlanmış aşurelik buğday
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* tuz .karabiber
* 1 kase yoğurt
* 2 diş sarımsak
Hazırlanışı
Öncelikle sıvı yağda soğanı piyazlık doğrayıp kavuralım.Üzerine ıspanak saplarını doğrayıp kavurmaya devam edelim.Haşlanmış nohut ve aşurelik buğdayı da ekleyip biraz daha kavuralım.Tuzunu ve biberini ekleyip ocaktan alalım Ve servis tabağına alalım.Üzerine sarımsaklı yoğurdu boşaltıp .karıştıralım.Kırmızı biber serperek servis yapalım ..Bu tarifi isterseniz çay saatinde ikram edebilirsiniz.Yada hafif bir yemek olarak sunabilirsiniz....AFİYET OLSUN...Ellerine sağlık Hatice.....