16 Kasım 2013 Cumartesi

FINDIK TATLISI



 
   FINDIK TATLISI
Geçen hafta yemek kursunda yaptığımız tatlı ,gerçekten hem çok şık hemde lezzetli bir tatlı.....
Malzemeler
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket yumuşak margarin
* 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
* 1 paket kabartma tozu
* aldığı kadar un (4,5-5 su bardağı)
* 150 gr fındık (tüm)
Şurubu için
* 4,5 su bardağı şeker
* 4,5 su bardağı su
* 1/2 limon suyu
İşlem basamakları
Bir kap içine yoğurt,margarin,yumurta akı ve kabartma tozu koyarak karıştıralım.Daha sonra unu katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.Hazırladığımız hamuru merdane yardımı ile 1-2 m m kalınlığında açalım.İçki veya kola kapağı ile hamuru yuvarlaklar keselim.İki parçayı üst üste koyup fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine fındık ile bastırıp orta hararetli fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Şerbeti
4,5 su bardağı su ile şekeri tencerede kaynamaya bırakalım,kaşıkla birkaç kez karıştıralım.Şurup kıvama gelmek üzereyken limon suyunu ilave edelim. 1-2 kaşım kaynattıktan sonra,soğumaya bırakalım.
Tatlılar fırından çıkınca,üzerine ılık şurubu dökelim.Soğuduğu zaman servis tabağına alıp servis yapalı.......
AFİYET OLSUN...