3 Kasım 2013 Pazar

DÖRT MEVSİM ÇORBASI


   
   DÖRT MEVSİM ÇORBASI
Ve yine kurstan yaptığımız mükemmel bir davet çorbası......
Malzemeler
* 100 gr kıyma
* 1 adet kuru soğan
* 1 su bardağı haşlanmış nohut ( kabuğu soyulmuş
* 1 adet havuç (küp küp doğranmış)
* 1 adet kabak ( küp küp doğranmış)
* 3 su bardağı yoğurt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 yumurta sarısı
* 1 çay bardağı haşlanmış yarma (aşurelik buğday)
* çeyrek demet dereotu
*4 yemek kaşığı sıvı yağ ( köfteleri sote etmek için)
* 1 adet kuru soğan ( ince kıyılıp yağda iyice pembeleştirilmiş)
Hazırlanışı
Kıymayı kuru soğan ve tuz kara biber ile iyice yoğurulur.Nohut tanesi kadar köfteler yapılıp un serpilmiş ye konur.Sonra sıvı yağda sotelenir.Diğer tarafta  haşlanmış yarmanın üzerine önce havuçları koyup beş dakika kaynarın.Sonra kabak ,nohut ve sotelenmiş köfteler eklenir yine beş dakika kaynatılır,Çorbayı terbiye etmek için un,yumurta ve yoğurt iyice çırpılıp kaynayan çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edilir ve kaynayana kadar aynı yönde karıştırılır,Önceden kavurduğumuz kuru soğan ilave edilir.En son tuz ve karabiberi eklenip ocağın altı kapatılır.Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip servis yapılır.....
Muhteşem bir davet çorbası.......AFİYET OLSUN...