2 Kasım 2013 Cumartesi

ÇAMLICA KÖFTESİ


   
  Yine kurstan güzel ve hatta muhteşem lezzetli bir tarif.......
ÇAMLICA KÖFTESİ
Malzemeler
* 2 adet ince açılmış hazır yufka
* 750 gr orta yağlı kıyma
* 2 adet kuru soğan
* 50 gr yeşil fıstık
* Tuz,karabiber,pul biber kimyon
* 1 yumurta
* 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için
500 gr top mantar
* 3 adet domates
* 2 adet kırmızı biber
* 3 adet yeşil biber
* 4 diş sarımsak
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* tuz ,kara biber,pul biber
* 1 çay bardağı su
* 1 yemek kaşığı sirke
* Arzuya bağlı sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
Kıyma soğan baharatlar karıştırılıp yoğurulur.Yeşil fıstık karıştırılıp tekrar yoğurulur.Sıvı yağ  ve yumurta akı karıştırılıp yufkaya sürülüp ikiye katlanır.Tekrar karışım sürülür.Köfte harcı baştan başa rulo şeklinde yufkaya sarılıp 2 şer santim şeklinde kesilir.Yağlanmış borcama yerleştirilip 180 derecede üzerine yumurta sarısı sürülüp pişirilir.Sıcakken üzerine sosu dökülüp servis yapılır,
SOSUN HAZIRLANIŞI
Mantarlar ince kıyılıp yağda kavrulur,biberler sarımsak ilave edilir.beş dakika kaynatılır.Kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesler ilave edilerek tekrar pişirilir.Domates salçası,biber salçası konulup kavrulur.Baharatlar ve sirke ve su ilave edilerek kısık ateşte beş dakika pişirilir.Ve köftelerin üzerine dökülür.Üzeri ince kıyılmış maydanoz ile süslenir.

 AFİYET OLSUN