26 Ekim 2013 Cumartesi

ÜZÜMLÜ KAHKE



   
  ÜZÜMLÜ KAHKE
Uzunca bir aradan sonra kendime verdiğim yetkiyi kaldırdım .Üstelik yemek kursuna da başladım.Yepyeni tarifler ve pratik bilgilerle türkaymutfakta yım..=) =)
Üzümlü kahke. bu kurabiyeyi bu gün yemek kursunda yaptık.
Oldukça lezzetli ve bayatlamayan bir kurabiye....
Malzemeler
*Yarım kg tereyağı (  bir paket margarin de olabilir)
* 3 su bardağı sıvı yağ
* 3 su bardağı toz şeker
*5 yemek kaşığı hindistancevizi
* 2 yumurta
* 2 su bardağı kuru üzüm
*aldığı kadar un
*2 su bardağı susam
Hazırlanışı
Genişçe bir kabın içinde .tereyağı. toz şekeri.karıştırın.Yumurtaların akını ayırıp sarısını ilave edin.Susam hariç diğer malzemeleri ekleyip kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hazırladığımız hamurun üzerini nemli bir bez örterek buzdolabında otuz dakika kadar dinlendirin.Dinlenen hamurdan parçalar koparıp,yuvarlayarak şekiller verin.Hazırladığımız kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ,renkleri çok açık pembe renkte olana kadar pişirin.Soğutup servis yapın.....AFİYET OLSUN....