12 Ekim 2013 Cumartesi

SÜT REÇELİ


   
     SÜT REÇELİ
Yemek blogger ine başladıktan sonra ilginç tat ve lezzetleri araştırıp keşfetmeyi büyük zevk haline getirdim Sonunda süt reçelini yapmaya karar verdim Öne cesaret edemedim çünkü sabırla yapılan bir tarif...
VEEEEE Başardım
İşte tarifi
Malzemeler
* 1 kg süt
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 çay kaşığı dolusu karbonat
Hazırlanışı
Sütü derin bir tencereye alalım.( Tencere nin derin olması önemli çünkü süt pişerken kabarıyor) Şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar ara ara karıştıralım.Şeker eriyip süt kaynayınca  karbonatı ekleyelim .Süt reçelinin püp noktası burada başlıyor.Kabaran sütü karıştırarak yaklaşık bir saat pişirelim.Rengi koyulaşıp kıvam alınca ocaktan alalım.Süt reçel imiz  hazır Pasta dondurma ve kahvaltıda kullanabilirsiniz
AFİYET OLSUN.....