4 Ekim 2013 Cuma

PORTAKALLI ULUDAĞ PASTASI


 
   PORTAKALLI ULUDAĞ PASTASI
Malzemeler
Kakaolu muhallebinin malzemesi
*3,5 su bardağı süt
* 1 su bardağı şeker
* 3 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 1 paket vanilya
* 3 tatlı kaşığı kakao
İçi için malzeme
* 1 paket kakaolu bisküvi
* 1 çay bardağı ceviz içi
* 1 portakal kabuğu rendesi
Sos malzemesi
* 1 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Kakaolu muhallebinin tüm malzemelerini orta ısıdaki ocakta karıştırarak top top olmadan pişirelim.Kaynayıp kıvama gelince ateşten alalım.İki üç dakika kadar mikserle çırpıp bekletelim.
Diğer tarafta bisküvileri ufak parçalara ayırarak içine ceviz ve portakal kabuğu rendesi ekleyip iyice karıştıralım.Bu karışıma çikolatalı muhallebiyi de ilave ederek bir hamur elde edelim.
Dilediğimiz bir kabın dibine yağlı kağıt yayalım.Hazırlamış olduğumu hamuru bu yağlı kağıdın üzerine dökelim.Buzdolabında iki üç saat beklettikten sonra dolabın alt rafına alalım.Sos malzemelerini karıştırıp  kıvamlı bir sos yapalım.ve ılınmasını bekleyelim.Kalıptan ters olarak servis tabağına alacağımız  pastanın üzerini bu sosla kaplayarak üzerindeki sos tamamen donuncaya kadar buzdolabında bekletelim.Zevke söre hindistan cevizi ile süsleyip servis yapalım.AFİYET OLSUN....