27 Ekim 2013 Pazar

PATLICAN TURŞUSU




   
    PATLICAN TURŞUSU
Malzemeler
* 6 adet küçük boy patlıcan ( ortaları kesilerek suda haşlanır)
* 3-4 adet domates (küçük küçük doğranır)
* 1-2 adet havuç ( biraz haşlanır)
* 8-10 adet yeşil biber ( acı tercih ise 2 adet cin biber )
* 1-3 baş sarımsak (ince ince kıyılır)
* 2 su bardağı sirke (mümkünse elma sirkesi )
* 1,5 temek kaşığı kaya tuzu
* 2 adet salçalık kırmızı biber
* yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
Hazırlanışı
Kavanozun içine bir avuç nohut atılır.Tencereye kaynayan suyun içine patlıcanlar konup biraz haşlanır.Süzgeçle çıkarılır ve suyu süzülür.(üzerine ağırlık konarak patlıcanların suyu iyice süzülür)
Ayrı bir kapta havuç,domates,sivri biber, maydanoz, sarımsak doğranır  ve harmanlanır.Tuz ,su ve sirke ilavesi ile iyice karıştırılır.Patlıcanların ortasını karnıyarık yapar gibi kesin.İçini iyice hazırladığınız harç ile doldurun.İp ile bağlanıp kavanozlara dizin.Bütün malzemeye aynı işlemi yapın,
Suyun hazırlığı için
beş su bardağı su
bir su bardağı sirke
iki yemek kaşığı tuz
bir yemek kaşığı limon tuzu,karıştırılarak Patlıcanların üzerini geçecek kadar doldurun.Kavanozun kapağını iyice kapatın 20 gün oda sıcaklığında bekletin......
Bu turşuyu yemek kursunda yaptık.Tarifini sizlere paylaşıyorum.Öğrendim artık yarı bende kendim ev için yapacağım.....