29 Ekim 2013 Salı

KADAYIF DOLMA


   
   KADAYIF DOLMASI
Malzemeler
*500 kg tel kadayıf
* 200 gr iri dövülmüş ceviz içi
* 3 adet yumurta
* yarım su bardağı süt
Şerbeti için
* 1 kg toz şeker
*5 su bardağı su
* yarım limon suyu
Kızartmak için
* sıvı yağ
Hazırlanışı
Kadayıftan yapmak istediğiniz dolmanın büyüklüğüne göre bir parça alıp elinizle bastırarak inceltin.İçine ceviz koyup rulo şeklinde sarın .Kadayıf ve ceviz bitene kadar işleme devam edin.Çukur bir kaba yumurtaları kırıp üzerine yarım su bardağı süt ekleyip karıştırın.Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp çıkarın.Yağı kızdırın ve kadayıf dolmalarını altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.Diğer taraftan beş su bardağı su ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun.Kaynayınca üzerine limon suyunu ekleyin.Bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın.Dolmalar sıcakken sıcak şerbetin içine atın.Dövülmüş cevizle süsleyerek sıcak yada soğuk servis yapın......Afiyet olsun.....