5 Ekim 2013 Cumartesi

ELMALI KURABİYE


   
    ELMALI KURABİYE
Malzemeler
*4,5 su bardağı un
* 250 gr margarin
*2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
İçi için
* 3 adet elma
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 3 çorba kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1 çay kaşığı toz karanfil
* 1 çay bardağı kuru üzüm
Üzerine
* Pudra şekeri
UNU eleyin.Ortasına oda sıcaklığındaki margarini,yoğurdu,pudra şekerini,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın.Bu arada içini hazırlayın.Elmaların kabuklarını soyup,rendeleyin.Diğer malzemeleri ekleyip kısık ateşte pişirin.Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın içlerine elmalı harçtan koyup ikiye katlayın.Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.