3 Ekim 2013 Perşembe

CEVİZLİ KABAK



     CEVİZLİ KABAK
Malzemeler
* 1 su bardağı ceviz içi ( ince kıyılmış)
*1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 1 diş sarımsak
* 1 kg kabak
*  yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Kabakları yıkayıp ,kabukları ile birlikte rendenin kalın tarafı ile rendeleyin.Kabak zeytinyağı ,toz şeker ve bir tatlı kaşığı tuzu tencereye alın.Kabaklar suyunu çekene kadar tahta kaşıkla karıştırarak  pişirin.Ocaktan alıp,soğumaya bırakın.Daha sonra yoğurt ve kıyılmış sarımsağı ilave edin.Dövülmüş ceviz ilave edin.Hazırladığınız malzemeyi kabaklarla karıştırın.Servis tabağına alın.Dereotu ile süsleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN.....