10 Eylül 2013 Salı

RUS PASTASI


   
   RUS PASTASI
Geçen hafta sevgili arkadaşım Emel de toplandık.Canım arkadaşım çok güzel bir sofra hazırlamıştı.İkramlarının en sonunda muhteşem bir pasta getirdi.Pastanın görüntüsü kadar lezzeti de hımmmm çok güzeldi hemen ,kağıdı kalemi alıp tarifini aldım..
Dün okuldan geldikten sonra denedim.ve işte tarifi
RUS PASTASI
malzemeler 3 yumurta 120 gr tereyağ 1 çay bardağı şeker 3 çorba kaşışığı bal-1 kaşık pekmez 1,5 paket kabartma tozu, vanilya 4-5 su bardağı un Kreması 4 su bardağı çiğ krema (2 paket) 1 su bardağı şeker Mikserde koyulaşıncaya kadar çırp. (buzdolabında beklet) Veya muhallebi de yapabilirsin, kremanın yerine. Yapılışı Yumurta ve şekeri çırp, balı ve pekmezi tavada ısıt, kabartma tozunu ekle, köpürene dek karıştırarak pişir.(yaklaşık bir dakika) yağı erit, un ve vanilyayı da ekle sert bir hamur elde et. Altı eşit parçaya böl, yemek tabağı büyüklüğünde merdane ile aç, 180 derecede tek tek 2-3 dakika pişir.(kabarmasın diye çatalla delikler aç) Pişen bisküviler biraz soğusun, daha sonra aralarına krema sür. Artan kremayı da en üste ve yanlara sür.