12 Eylül 2013 Perşembe

PATLICANLI TEPSİ KEBABI



 
   TEPSİ KEBABI
Malzemeler
*5-6 iri kemer patlıcan
*500 gr orta yağlı kıyma
*1 su bardağı sıvı yağ veye 4-5 kaşık tereyağ
*5-6 adet domates
*tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları üçer parmak arayla kesiyoruz.Diğer taraftan,kıymayı tuzla bir güzel yoğuruyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak patlıcanların aralarına yerleştiriyoruz.Fırın tepsisine diziyoruz,kenarlarına  domatesleri dilimleyerek yerleştiriyoruz.Üzerine bir bardak sıvı yağı gezdirip tuz serperek 170 derecede patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz Tepsi kebabımız henüz fırında iken etrafına renkli biber ( kırmızı.yeşil) koyuyoruz Biberlerde piştikten sonra tepsi kebabımız hazır AFİYET OLSUN...Nefis oluyor...