15 Eylül 2013 Pazar

AZ ÖNCE YAPTIM HENÜZ SICAK ÇİĞ BÖREK...


   
      ÇİĞ BÖREK
Malzemeler:
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*Aldığı kadar su
*1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
*Yarım kilogram kıyma
*1 adet iri boy soğan
*1 kahve fincanı su
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Kızartmak için;
*Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alın,yeterince su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave ederek,ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 15-20 dakika dinlendirin.Diğer taraftan kıyma,rendelenmiş soğan,su,tuz,karabiber ve pul biberi doğurup böreğin içini hazırlayın.Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru 1 milimetre inceliğinde açın.Hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan iki çorba kaşığı koyun ve diğer kenarı kıymanın üzerine kapatın.1 rulet yardımıyla hamurun kenarlarını yuvarlak şekilde kesin;diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.Kızdırılmış sıvı yağda hiç beklemeden arkalı önlü kızartın.
Az önce yaptım henüz sıcak buyurun.....AFİYET OLSUN.....