12 Ağustos 2013 Pazartesi

ŞALGAM PİLAVI



Malzemeler:
.2 su bardağı pirinç
.1 küçük paket dolmalık fıstık
.1 su bardağı iç badem
.1 yemek kaşığı kuş üzümü
.1 yemek kaşığı tereyağ
.1 kahve fincanı sıvı yağ
.2 su bardağı sıcak su
.1 su bardağı şalgam suyu
.Tuz
Yapılışı:
Çukurca bir teflon tencerede yağları ekleyip bademi kavuralım ve kavurduğumuz bademleri bir kenara ayıralım.Yağın üzerine fıstık ve pirinci ekleyip kavuralım.İki su bardağı sıcak suyu,kuş üzümünü.şalgam suyunu ve tuzu ekleyip kapağını kapatarak pirinç suyunu çekene kadar pişirelim ve 10 dakika dinlendirelim diğer taraftan kavurduğumuz bademleri kalıbın en dibine yayalım.Pilavı ise bademlerin üzerine bastırarak ilave edelim.Ters çevirerek servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:Bu tarifi sevgili arkadaşım Meral'den aldım,hemen denedim ve herkes çok beğendi..: )