6 Ağustos 2013 Salı

KREM KARAMEL


     
   KREM KARAMEL
Malzemeler
.1 kg süt
.1 adet yumurta sarısı
.Bir buçuk kahve fincanı buğday nişastası
.1 su bardağı toz şeker
.1 paket vanilya
 Karamel için:
.8 çorba kaşığı toz şeker
.1 tatlı kaşığı su
  Yapılışı:
Bu pratik tatlı için tüm malzemeyi bir tencereye alıp,muhallebi yapar gibi pişirin.Tencerenin kapağını kapalı tutun ki kaymaklanmasın.Karamel için tavaya şekeri ve suyu koyup,orta ateşte karamel haline getirin.Tatlınızı yapacağınız kalıpları mutlaka önceden soğuk su ile çalkalayın ve kalıbı kurutmadan kalıpların dibine eşit olarak dağıtıp,soğumadan muhallebiyi dökün.Buzdolabında mümkün olduğunca bekletin.
Servis yapmadan önce kalıpları tatlı tabağına ters çevirin ve dilediğiniz gibi süsleyin.Afiyet olsun.