3 Ağustos 2013 Cumartesi

KANDİL SİMİDİ





                  KANDİL SİMİDİ
Malzemeler:
.125 gram margarin
.1 çay bardağı sıvı yağ
.1 tatlı kaşığı toz şeker
.3 çorba kaşığı yoğurt
.1 tatlı kaşığı tuz
.1 tatlı kaşığı kabartma tozu
.1 tatlı kaşığı mahlep
.1 adet yumurta
.Alabildiği kadar un
.Çörek otu
Hazırlanışı:
  Çukurca bir kaba oda sıcaklığındaki margarini,sıvı yağı,yoğurdu,mahlebi,toz şekeri,kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz.Alabildiği kadar unu ilave ediyoruz.Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz.İyice rulo yapıp simit şekli veriyoruz.Çırpılmış bütün yumurtaya batırıp oradan da çörek otuna batırıyoruz ve daha önce yağladığımız tepsiye güzelce diziyoruz.180 derecede yaklaşık 10 dakika boyunca pişiriyoruz.
  Her kandilde helva yapardım ama bu sene simit yapmaya karar verdim.Umarım beğenirsiniz.Hayırlı kandiller..