7 Ağustos 2013 Çarşamba

GÜLLAÇ


       
     Malzemeler
*1 paket güllaç
*4 su bardağı toz şeker
*8 su bardağı süt
* 1 kase dövülmüş ceviz içi
*1 kahve fincanı gül suyu
Hazırlanışı
Tozşekeri süte ekleyip,iki taşım kaynatalım.Gülsuyu ilave ederek,ılınmaya bırakalım.( el yakmayacak şekilde)sütü genişçe bir kaba alalım,Güllaç yapraklarını tek tek süt ile ıslatarak,orta boy bir borcam yada tepsiye dizmeye başlayalım.İki kat güllaç yaprağı koyduktan sonra,ceviz içi serpelim.Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde süt ile ıslatarak ve aralarına ceviz içi koyarak borcama dizelim.Artan sütü üzerine döküp,soğumaya bırakalım.Üzerini zevke göre süsleyip servis yapalımmmm