15 Ağustos 2013 Perşembe

ETLİ GİRİT KABAĞI DOLMASI


   
   ETLİ GİRİT KABAĞI DOŞMASI
*1 kg girit kabağı
*500 gram orta yağlı kıyma
*2 adet orta boy soğan
*1 kahve fincanı pirinç
*2 adet domates
*1 demet dere otu
*1 demet maydanoz
*1/2 demet taze veya kuru nane
*1 çorba kaşığı paprika biber sosu
*1 kahve fincanı sıvıyağ
*Yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı:
Öncelikle kabakları yıkayalım.Üzerlerini kapak gibi kesip bir kenara bırakalım.Daha sonra kabakların içine tatlı kaşığı yardımıyla oyup çıkaralım.Diğer taraftan soğanları ince ince doğrayıp,tuz ve kıyma ile birlikte soğanlar ezilinceye kadar yoğuralım.Kabukları soyulup küçük küçük doğradığımız domatesleri ince doğradığımız maydanozları,dere otlarını ve naneleri paprika salça ile kıymanın içine ilave edelim ve son olarak yağı ve daha önceden bir miktar suda ıslattığımız pirinci ilave dip,dolma içini iyice yoğuralım.Yoğururken ellerimizi ara sıra ıslatarak yumuşak olmasını sağlayalım.Hazırladığımız içi kabakların içine eşit miktarda dolduralım ve üstlerine kapaklarını yerleştirelim ve tencereye dizelim.Bir miktar sıcak su ilave edip kabaklar yumuşayana dek pişirelim.Afiyet olsun..