7 Ağustos 2013 Çarşamba

BAYRAM İÇİN EV BAKLAVASI


   
     BAYRAM İÇİN EV BAKLAVASI
Malzemeler
* 4 adet yumurta
*1 kg baklavalık un
*1 su bardağı su
*1 çay kaşığı tuz
*400 gr margarin veya tereyağ
*3 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için
*1,5 kg toz şeker
*5 su bardağı su
*2 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Öncelikle şerbetini hazırlayalım.Tencereye toz şeker ve suyu ekleyip kaynatalım.Limon suyunu ekleyip iki dakika daha kaynatalım .Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Diğer taraftan un,yumurta,su ve tuzu derin bir kaba alıp,yoğuralım.Hazırladığımız hamuru oniki eşit parçaya ayıralım.Her bir bezeyi oklava ile çok ince olacak şekilde oklava ile açalım.Yağlanmış tepsiye 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste dizelim.Üzerine dövülmüş cevizi serpip üzerine kalan altı yufkayı da aynı şekilde aralarına eritilmiş margarin sürerek üst üste dizelim.En üste kalan margarini gezdirelim.Hazırladığımız baklavayı önce uzunlamasına daha sonra çapraz olacak şekilde keselim.Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana dek pişirelim.Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirelim. .Baklava şerbetini iyice çektikten sonra servis yapalım.
BAYRAMINIZIN  BU TATLIDAN DAHA TATLI OLMASI DİLEĞİYLE.......