27 Haziran 2013 Perşembe

PİYAZ


   
    PİYAZ
Malzemeler
* 1 adet kuru soğan
* 1 su bardağı kuru fasulye
* 4 su bardağı su
*1 fincan zeytinyağı
*3 çorba kaşığı sirke
*1 çay kaşığı toz şeker
* yarım demet maydanoz,tuz,pul biber
* 1 yeşil biber,kırmızı biber
* süslemek için siyah zeytin (haşlanmış yumurta da kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı
Bir gece önceden ıslattığımız kuru fasulyeleri  tencereye koyup üzerini geçecek şekilde soğuk su ilave ederek haşlayalım.Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alalım.pişince soğuk su dökerek soğutalım ve süzelim.Diğer taraftan iç harcı hazırlayalım.Kuru soğanı piyaz olarak,biberleri de jülyen olarak keselim.Maydanozu ince ince kıyalım Bütün harcı Fasulyenin üzerine alalım.Bir kasede yağı,sirkeyi,tuz,pul biber,şeker i karıştırıp harcın üzerine dikelim ve tahta kaşıkla karıştıralım.Servis edeceğimiz tabağa boşaltıp zeytinle süsleyelim.Piyazımız servise hazır .AFİYET OLSUN.