27 Haziran 2013 Perşembe

LOKUMLU POĞAÇA


     
   LOKUMLU POĞAÇA
Malzemeler
Hamuru için
*200 gr oda sıcaklığında tereyağı
*1 kahve fincanı mısır yağı
* 2 yumurta
*yarım limon suyu
*1 kahve fincanı pudra şekeri
*1 kahve fincanı su
* çay kaşığı karbonat
*1 tutam tuz,aldığı kadar un
İçi için
*500 gr çifte kavrulmuş lokum
Üzerine Pudra şekeri
Hazırlanışı
Hamur yoğurma kabına ,tereyağı,mısır yağı,yumurta,limon suyu,pudra şekeri,karbonatı ve tuzu alalım.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuralım.Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.Hamuru dört parçaya ayırıp her birini açalım.Hamurları enlemesine ve boylamasına şeritler halinde keserek küçük kareler elde edelim.Ortalarına 2 şer lokum koyarak sigara böreği gibi saralım.Hamur ve lokum bitene kadar işleme devam edelim.Poğaçaları fırın tepsisine yerleştirelim.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpelim.AFİYET OLSUN......