13 Haziran 2013 Perşembe

KIYMALI YEŞİL FASULYE


     
   KIYMALI YEŞİL FASULYE
Malzemeler
* 1 kg yeşil fasulye
* 250 gr orta yağlı kıyma
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 2 domates
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* yarım yemek kaşığı paprika biber sosu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3-4 su bardağı sıcak su
* 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Fasulyelerin uç kısımlarını kırarak keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün.( Varsa kılçıklarını ayıklayıp verev şeklinde doğrayabilirsiniz.)
Orta boy bir tencereye kıymayı ve zeytinyağı aktarıp,orta ısılı ateşte kendi suyunu çekinceye kadar kavurun.Yemeklik doğradığımız soğanları,domatesi ve salçayı ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Fasulyeleri  ve tuzu ekleyip ,arada sırada karıştırarak fasulyelerin rengi iyice yeşil olana kadar ,5 dakika pişirin.Sıcak suyu da ilave edip orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
NOT bazen fasulyeler çok su salabilir.Duruma göre 2-3 ya da 4 su bardağı sıcak su ilave edin..
AFİYET OLSUN....