1 Haziran 2013 Cumartesi

KATMERLİ KIYMALI RULO BÖREK




     KATMERLİ KIYMALI RULO BÖREK
Malzemeler
Hamuru için
* 2 yumurta
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1 su bardağından bir parmak eksik ılık su
*1 çorba kaşığı sirke,bir tutam tuz
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* aldığı kadar un
Hamuru açmak için :Yeteri kadar un
Hamurun üzerine sürmek için;Margarin
İçi için:
* 250 gr yağsız kıyma
* 3 adet orta boy sivri biber
* tuz,karabiber,pul biber,bir yemek kaşığı paprika biber sosu
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* yarım demet maydanoz
İç malzemesinin hazırlanışı
Soğanları doğrayıp,yarım çay bardağı sıvı yağda hafifçe sarartalım  ve kıymayı ekleyelim.Kıymanın rengi değişene dek kavuralım.Üzerine sivri biber,tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip,üç dakika daha kavuralım.Ardından bir kaşık paprika biber sosunu ekleyerek kavurmayı sürdürüp,ateşten alalım.Soğumaya yakın ince doğranmış maydanozu,karıştıralım ve bir kenarda bekletelim.
Hamurunun hazırlanışı
Yumurtalardan birinin akını sarısından ayıralım.Akını bir kaba alıp,üzerine un hariç kalan malzemeyi ilave edelim.Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğuralım.Hamuru altı eşit parçaya ayıralım .Üzerini nemli bir bezle örtelim,ve 15 dakika dinlendirelim.
Bezelerden birinin üzerine un serperek oklava yardımı ile ince olacak şekilde açalım.Üzerine eritilmiş margarini sürelim.( Hamurları yağlarken margarinin tamamını 6 adet yufkaya eşit şekilde yedirmeye dikkat edelim.)Bohça şekline katlayıp buzdolabına kaldıralım.Diğer hamurları aynı şekilde hazırlayıp sırayla buzdolabına koyalım.
İlk yaptığımız hamuru buzdolabından çıkaralım.ve üzerine un serperek merdane yardımıyla ince olacak şekilde açalım.
Hazırladığımız iç harçtan 3-4 kaşık koyalım ve 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde saralım.Yağlanmış fırın tepsisine koyalım.
Bir hamurun hazırlanma işlemi bittikten sonra bir diğerini buzdolabından çıkararak aynı şekilde hazırlayalım.Bütün hamurlar bitene kadar bu şekilde işleme devam edelim.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim ve piştikten sonra kolay kesilmesi için bıçakla dört parmak aralıklarla çizikler atalım.Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.Sıcak ya da ılık olarak servis yapalım .AFİYET OLSUN.