18 Haziran 2013 Salı

KATMER


       
  KATMER
Katmer Kayserinin çok lezzetli hamur işlerinden,Bu tarifi de sevgili arkadaşım .Gülay dan aldım.Dün sabah kahvaltı için ev halkına yaptım.Herkes çok beğendi,İşte tarifi
Malzemeler
* 6 su bardağı un
* 2 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* yarım çay kaşığı tuz
* yarım kg tereyağ
* 1 çay bardağı tahin
Üzeri ,için bal veye pekmez
Hazırlanışı
Derince bir kaba unu eleyelim.Süt,toz şeker ve tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Üzerini nemli bir bezle örtüp  dakika dinlendirelim.Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açalım.Tereyağı eritip tahinle karıştıralım ve bu karışımı üçe bölelim.Yufkaların aralarına ve en üstüne bu karışımdan sürelim.Hamuru dörde katlayıp ,bohça şekli verelim.Elimizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğimiz hamuru on eşit parçaya ayıralım.Üzerine un serpip merdane ile her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açalım.Teflon tavada arkalı önlü pişirelim.Bal veya pekmez ile servis yapalım.AFİYET OLSUN.