26 Haziran 2013 Çarşamba

KALAMAR TAVA


     
    KALAMAR TAVA
MALZEMELER
*1 kg kalamar
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1,5 su bardağı un,tuz
Terbiye için
*2 çorba kaşığı karbonat
*2 çorba kaşığı toz şeker
* 1 adet limon suyu
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış olarak aldığınız kalamarları iyice yıkadıktan sonra kenara alalım.Terbiye için bir kaseye toz şeker,karbonat ve limon suyunu karıştıralım.Kalamarları bu terbiye ile iyice ovalım ve en az otuz dakika dinlendirelim.Terbiye ile iyice özleşen kalamarların bacaklarını gövdeden ayıralım.Un,tuz ile karıştıralım ve kalamarları una bulayıp,fazla unlarını silkeledikten sonra kızgın yağda kızartalım.
NOT
Yüksek ısıda kızaran kalamarlar siyahlaşıp sertleşeceği için,kısık ateşte kızartalım.
Limonla sıcak servis edelim AFİYET OLSUN....