8 Haziran 2013 Cumartesi

GALETA UNLU TATLI




     GALETA UNLU TATLI
Malzemeler
*1 Su bardağı şeker
*1 Su bardağı galeta unu
*1 Su bardağı hindistancevizi
*1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 Su bardağı sıvı yağ
*4 Yumurta
* 1 Paket kabartma tozu_vanilya
Şurubu için
* 1 Bardak toz şeker
* 1 Bardak su
* Limon suyu
Hazırlanışı
Bir tencerenin içine bir su bardağı şeker; bir su bardağı su ve çeyrek limon dilimini ekleyin ve kaynatın.Karışım kaynamaya başladıktan üç dakika sonra ocağın üzerinden indirin.
Yumurta ve şekeri cam kaseye alın.Mikserle çırpın,Diğer malzemeleri de ekleyip,Karışımı yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20 dakika pişirin.Pişen ılık kekin üzerine ılık şurubu boşaltın.Tatlımız hazır.Ben üzerine kakaolu pudinğle servis yapım. Sis arzuya göre süsleyebilirsiniz AFİYET OLSUN......