11 Haziran 2013 Salı

AKITMA


   
  AKITMA
Malzemeler
* 1,5 su bardağı şeker
* 3 yumurta
*1 kase mısır unu
* 1 kase un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1 su bardağı tahin
* 1 su bardağı haşhaş

  HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri kabarıp koyulaşıncaya kadar çırpalım.Unlar dışında diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edeli.En son unları ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim(.Hamurumuz kek hamurundan daha cıvık olacak.)
Hamurun yarısını yağlanmış borcama dökelim.Üzerini haşhaşla kaplayalım.,üzerine tahin gezdirelim.Daha sonra kalan hamuru üzerine kaplayacak şekilde dökelim.Son olarak üzerini cevizle kaplayalım.Ve dairesel hareketlerle tahin dökelim.175 derecelik fırında pişirelim. .Kekimiz  iyice kabarıp renk alınca fırından çıkaralım.Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapalım.