6 Mayıs 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR


     
 ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR
Malzemeler
*6 adet enginar
*500 gr taze iç bakla
*150 gr arpacık soğan
*2 limon
*1,5 su bardağı zeytinyağ
*1 demet dereotu
*1 yemek kaşığı un,tuz,şeker
Hazırlanışı
Enginarları sapsız sadece göbek olacak şekilde temizleyin.( ben ayıklanmış aldım) İç baklanın da zarlarını ayıklayın.Bir tencereye .Ayıklanmış arpacık soğanları koyun.Üzerine bir limon suyunu ve iki bardak  suyu ,tuzu ve şekeri,unu ilave ediyoruz .Aralarına enginar ve baklaları koyup .üzerini yağlı kağıtla kapatıp  sebzeler yumuşayana dek pişirin.Pişince servis tabağına enginarların ortalarına tenceredeki içleri yerleştirin.Üzerine tenceredeki suyu süzün.Dereotu serpip servis yapın AFİYET OLSUN