26 Mayıs 2013 Pazar

OKLAVA TATLISI

Malzemeler:
* 3 yumurta
*1 çay bardağı süt


*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 çorba kaşığı yoğurt
*1 çorba kaşığı sirke
*1 tutam tuz
*Yarım kilogram un 
Hamurunu açmak için:
*Nişasta
*İçine 250 gram dövülmüş ceviz 
Üzeri için:
*250 gram tereyağ veya margarin
 Şerbeti için
*4 su bardağı toz şeker
*4.5 su bardağı su
*4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye alın,kaynatın.Kaynayınca limon suyuna ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Hamuru için yumurtaları yoğurma kabında çırpın.Süt ve sıvı yağ ekleyip,çırpmaya devam edin.Sirke ve yoğurda ilave edin ve karıştırın.Un ve tuzu kattıktan sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hazırladığınız hamurdan beş adet bezeye ayırın.Kurumaması için üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat dinlendirin.Nişasta serperek oklava ile yufka büyüklüğünde çok ince açın.Üzerine ceviz serpin ve oklavaya sarın.Yufkayı iki tarafından büzün ve oklavadan çıkarın.3 parmak eninde dilimleyerek yağlanmış tepsiye yerleştirin.Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.Üzerine iyice eritilmiş tereyağ  yada margarini gezdiriniz.Önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.Soğuyan şerbeti tatlının üzerinde gezdirin ve tatlının şerbeti çekmek için 15-20 dakika bekleyin.Tatlımız servise hazır afiyet olsun : )