7 Mayıs 2013 Salı

HAVUÇLU CEZERYE


     
      HAVUÇLU CEZERYE
Malzemeler
*2 paket kakaolu bisküvi
*1/2 su bardağı şeker
*1 kg havuç
*100 gr margarin
*3 paket vanilya
*yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz ( fındıkta olabilir)
*1 adet limon kabuğu rendesi
*Hindsitancevizi
Hazırlanışı
Öncelikle havuçların kabuklarını kazıyıp.rendenin iri tarafı ile rendeleyin.Havuç rendesini tencereye aktarıp,üzerine şekeri ekleyin.Havuçların kendi bıraktığı su ile pişmelerini sağlayın.Pişen havuçları ocaktan alıp,içine bisküvileri kırarak ekleyin.Cevizi,limon kabuğu rendesini ve margarini parça parça ilave edelim.. Vanilyalarıda ekledikten sonra malzemeleri özleşene dek iyice karıştıralım.Havuçlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.Şekil vermek için elimizde yuvarlayalım.Hazırladığımız topları hindistancevizi içinde yuvarlayarak,her bir topa kürdan batırarak servis tabağına dizelim.Buzdolabında birkaç saat bekletip,servis yapalım.