11 Mayıs 2013 Cumartesi

GÜVEÇ KEBABI


Malzemeler:

*350 g kuşbaşı et
*3 orta boy patlııcan
*8-10 arpacık soğan
*8-10 diş sarımsak
*2 orta boy domates
*2 orta boy kabak
*4-5 adet sivri biber
*2 yemek kaşığı tereyağ
*Tuz ve karabiber

 Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı iriliğinde doğrayıp bir kaba alalım.İçerisine soyulmuş arpacık soğan ve sarımsak dişlerini,kuşbaşı doğranmış domates ve kabakları,doğranmış sivri biberleri,tuzu ve baharatı ekleyerek karıştıralım.Güveç tencereye tereyağının yarısını alıp eritelim.Etleri ekleyerek suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım.Etlerin üzerine sebzeleri ilave edelim.Üzerine bir buçuk kahve fincanı kadar sıcak su ekleyip kalan tereyağı küp küp parçalar halinde sebzelerin üzerine yerleştirelim.Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatalım.Önceden ısıtılmış 200 derecelik ffırında sebzeler yumuşayana dek pişirelim.Sıcak servis ediniz.Afiyet olsun.