22 Mayıs 2013 Çarşamba

EVDE ACILI ADANA KEBAP


   
     EVDE ACILI ADANA KEBAP
Malzemeler
*300 gr kuzu döş ( yağlı olursa daha iyi olur)
* 1 adet salçalık kırmızı biber
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Kasaptan satırla kıyılmış yağlı kıymanın ,içerisine ince ince kıydığımız salçalık biberi,tuzu ve pul biberi ekleyerek iyice yoğurun.İyice yoğurduğumuz eti eşit parçalara ayırın.Bir parça eti tezgahta yuvarlayarak uzunlaştırın. ve  avucunuzun içine alarak şişi içinden geçirin.Bu esnada elinizi ıslatıp şekil vererek eti şişin üzerinde yayın.Aynı işlemi diğer et içinde uygulayın.Şişe geçirdiğiniz etleri ızgaraya alın Çevirerek her tarafını  pişirin Pişen kebapları servis tabağına alın.Sumakla hazırladığınız soğan ve domates biberle servise hazır hale getirin.AFİYET OLSUN  =)