4 Nisan 2013 Perşembe

ŞERBETLİ İRMİK TATLISI



  ŞERBETLİ İRMİK TATLISI
Hamur Malzemeleri
*Yarım paket margarin (oda sıcaklığında)
*2 yumurta
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı irmik
*1 pakert kabartma tozu
*1 paket vanilya
*4-5 damla limon suyu
* alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Bütün malzemelerin hepsini karıştıralım.Yumuşak bir hamur kıvamına geldikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak,elimizle yuvarlayarak tepsiye dizelim.170 derecede pembeleşene kadar pişirelim.
Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*5 su bardağı su
*yarım limon suyu
*1 portakal kabuğu rendesi
Şerbetin hazırlanışı
Küçük bir kaba şekeri,suyu koyup bir -iki taşım kaynatalım.Kaynarken limon suyunu sıkalım.Koku versin diye portakal kabuğu rendesini ekleyelim.Soğuttuğumuz şurubu sıcak tatlıların üzerine dökelim.
AFİYET OLSUN.......