21 Nisan 2013 Pazar

PORTAKALLI ISLAK KEK



    PORTAKALLI ISLAK KEK
Malzemeler
*4 yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı kakao
*2 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı portakal reçeli
Hazırlanışı
Geniş bir kasenin içinde 4 yumurta ve bir buçuk su bardağı toz şekeri iyice çırpın daha sonra bir su bardağı süt,sıvı yağ ve iki çorba kaşığı kakaoyu ilave edin,karıştırın.Bu karışımdan bir su bardağını daha sonra üzerine dökmek üzere ayırın.İki su bardağı unu ilave edin.Vanilya,kabarta tozu ve portakal reçeli ekleyerek mikserle hepsini iyice karıştırın.Yağlanmış kek kalıbına boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Keki fırından aldıktan sonra,ayırdığınız bir su bardağı karışımı,eşit miktarda dökün.Portakal kabuğu rendesiyle süsleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN..