7 Nisan 2013 Pazar

PİŞİ



                     PİŞİ
Malzemeler
* 500 ml süt
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 katlı kaşığı kuru hamur mayası
*aldığı kadar un
*tuz
*kızartmak için sıvı yağ
Süt bir kaba konarak serçe parmağınızın dayanacağı sıcaklığa kadar ısıtın.Daha sonra hamur yoğurma kabına alarak içine toz şeker ve kuru maya eklenerek eritilir ve yaklaşık on dakika kadar üzerine temiz bir bez örtülerek mayanın kabarması beklenir.Maya kabardıktan sonra un ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun üzerine temiz bir bez örtülerek otuz dakika kadar hamurun kabarması sağlanır.Hamurdan cevizden daha büyük bezeler hazırlanıp unlanmış zemin üzerinde açılır ve kızgın yağda kızartılır.AFİYET OLSUN:=)