16 Nisan 2013 Salı

KAYSERİ YAĞLAMASI



  Malzemeler,
Hamuru için
* 4 su bardağı um
*1,5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı İnstant Maya
İç malzemesi için
* İki adet orta boy soğan
*500 gr orta yağlı kıyma
*2 adet orta boy domates
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı paprika biber sosu
*2 adet sivri biber
*1 diş sarımsak
*tuz,karabiber,
*8-10 dal maydanoz
*1 su bardağı su
Hazırlanışı
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım.İçine malzemeleri ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru on eşit parçaya bölüp beze yapalım.Üzerine nemli bir bez örterek 1-2 saat dinlendirelim.Dinlenen bezeleri pasta tabağı büyüklüğüne açalım.Yağsız teflon tavada arkalı önlü hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.(fazla pişirilmemeli)
İç malzemesinin hazırlanışı
Küp küp doğranmış soğan.ve yeşil biberi tavada kavuralım.Doğranmış domatesi katalım.Hepsi biraz kavrulunca kıymayı ilave edelim.Sarımsak  salça ve baharatını da ekleyip kavurmayı sürdürelim.En son suyunu ekleyip bir iki taşım daha pişirelim.İnce kıyılmış maydanoz da ekleyip ocağı kapatalım.
Pişirmiş olduğumuz lavaşların her katına hazırladığımız kıymalı sostan koyarak on katı tamamlayalım. Sarımsaklı yoğurtla kat kat sarılarak yenilir.AFİYET OLSUN=)