3 Nisan 2013 Çarşamba

İSLİM KEBABI



   İSLİM KEBABI
Malzemeler
*3 adet kemer patlıcan
*3 adet biber
*250 gr kuşbaşı et
*1 yemek kaşığı salça
*2 adet domates
*3 diş sarımsak
*3 adet sivri biber
Hazırlanışı
Patlıcanları 20 dakika tuzlu suda bekletin.Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın.İnce şeritler halinde kesin ve kızgın yağda kızartın.Çok pişirmemeye dikkat edin.
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri yağsız kavurun.Etler suyunu çektikten sonra soğan ve iki yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Biberlerin iki tanesini domatesin bir tanesini sarımsak salça baharat ve bir su bardağı sıcak su ekleyerek pişirin.Daha sonra bir kaseye kızartılmış patlıcanların iki ya da üç tanesini artı şeklinde koyun.Orta kısmına hazırladığınız iç malzemeden koyarak patlıcanları sarın.,üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Sardığınız patlıcanları tepsiye dizip üzerine bir su bardağı su ve bir yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin.AFİYET OLSUN....