11 Nisan 2013 Perşembe

FIRINDA ETLİ BİBER DOLMASI



  FIRINDA ETLİ BİBER DOLMASI
Malzemeler
* 1 kg dolmalık biber
*1 kuru soğan
*1 çay bardağı pirinç
*2-3 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı paprika biber sosu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*200 gr kıyma
*8-10 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*tuz karabiber
*1 domates
Hazırlanışı
Biberlerin saplarından bastırarak,etraflarını yırtmadan sap ve tohum kısımlarını çıkartalım.İçinde kalan tohumları da parmağımızla döküp bol su ile yıkayalım.Kıymayı derin bir kaba alalım. .Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edelim.Pirinç,maydanoz,küp doğranmış domates,salça,sıvı yağ,tuz karabiberi ekleyip karıştıralım.Hazırladığımız harcı sıkı olmamak şartı ile doldurup ağızlarına birer domates parçası ile kapak yapalım.Hepsini borcama dizelim.Dolmaların üzerini geçecek kadar salça ve tuzlu su ilave edelim.Tere yağını küçük küçük doğrayıp dolmaların aralarına serpelim.200 derecelik fırında üzer leri denk alıncaya kadar pişirelim.