19 Nisan 2013 Cuma

ELMAS KUABİYE




    ELMAS KURABİYE
Malzemeler
*1,5 su bardağı pudra şekeri
*2 yumurta sarısı
*2 çorba kaşığı krema
*2 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 tutam tuz
*1 çay kaşığı tarçın
*225 gr oda sıcaklığında tereyağ
*üzeri için bir su bardağı toz şeker
Çikolata dolgusu için
*120 gr bitter çikolata
*1 çorba kaşığı tereyağ
* 3 çorba kaşığı bal
*3 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı
Öncelikle pudra şekeri ve tere yağını mikserle hafif kabarana kadar çırpın.Yumurta sarılarını ilave edin ve karıştırın .Kremayı katıp yavaşça karıştırmaya devam edin.Diğer malzemeleri de katarak kıvamlı bir hamur elde edin.Hamurdan cevizden küçük parçalar alarak elinizde yuvarlayın.Toz şekere bulayarak yağlanmış fırın tepsisine dizin.Tam ortasına baş parmağınızla çukurlar açın Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.
 Üzeri için
Çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin.Ocağın altını kapatın sonra bal ve kremayı ekleyip karıştırın.Karışımı soğuyan kurabiyelerin ortasına sıkın ve servis yapın
AFİYET OLSUN....  





Yemek siparişi alınır.
Sipariş için; 0 530 701-4118