3 Nisan 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTA



  ÇİLEKLİ PASTA
Pastahane pastası kadar lezzetli,
Malzemeler
Pandispanyası için
*5 yumurta
*2 ajda bardak şeker
* 2 ajda bardak un
*2 ajda bardak nişasta
*2 kaşık sıcak su
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Yapılışı
Yumurta sarısı beyazından ayrılır.Beyazının içine biraz tuz eklenip,krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Daha sonra diğer malzemeler çırpılarak ,krema halindeki yumurta akıyla karıştırılarak pandispanya hazırlanır.Klipsli kek kabında 170 derecede 45-50 dakika pişirilir.
Kreması
*500 ml süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 yumurta
*beyaz çikolata
Süt tencereye konur,şekerin yarısı ilave edilir.Diğer yarısıyla yumurta çırpılır.Yumurtaya un ve nişasta eklenerek kaynayan süte ilave edilir.Kıvam alınca içerisine çikolata eklenir.Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır.
Kalıptan çıkarttığımız pandispanya ikiye bölünür.(ben kekleri meyvelerin taze suyu ile ıslatıyorum, çok daha lezzetli oluyor)Üzerine 5-6 çilek rondodan  geçmiş,suyu ile ıslatılır. Krema ve çilek eklenir.Kekin diğer kısmı aynı şekilde ıslatılıp,kremalı kekin üzerine konur.Kalan krema ile kek tamamen kapatılır.Rendelenmiş çikolata ile etrafı ve üzeri kaplanır.En son dilimlenmiş çileklerle süslenir .AFİYET OLSUN....=)

SİPARİŞLERİNİZ İÇİN
05307014118