3 Mart 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



    ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Malzemeler
*500 gr taze asma yaprağı
*2,5 su bardağı sıcak su
*Yarım su bardağı zeytinyağ
*Yarım çay bardağı toz şeker
*1 limon
İç malzemesi
*1,5 su bardağı dolmalık pirinç
*yarım su bardağı zeytinyağ
*4 soğan
*3 domates
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı nane
*tuz,karabiber
*1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Yaprakları kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzgece alın.
İç malzemeyi hazırlamak için pirinci ılık suda 15 dakika bekletip durulayın ve süzün.Soğan ve domatesi soyup küçük küçük doğrayın.Maydanozu ince ince kıyın.Pirinç, domates,soğan,maydanoz,zeytinyağ,tuz ve baharatı karıştırıp 1 çay bardağı su ekleyin.Suyunu çekene kadar kavurun.Hazırladığınız iç malzemeyi yapraklara sarın.Sarmaları sıkı bir şekilde tencereye dizin.Su zeytinyağı ve tuzu karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin.Üzerine porselen bir tabak kapatın .Tencerenin kapağını kapatıp 30 dakika pişirin.Ilık servis yapın .
AFİYET OLSUN.....