3 Mart 2013 Pazar

YOĞURT TATLISI




YOĞURT TATLISI
Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı yoğurt
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
*yarım limon suyu
*1 su bardağı un
*1 su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
*4 çorba kaşığı margarin
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*3,5 su bardağı toz şeker
*3,5 su bardağı su
Üzerine
Hindistancevizi
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpın.Yoğurt,limon kabuğu rendesi,elenmiş un,irmik,eritilmiş margarin ve kabartma tozunu ilave edip akıcı bir kıvam elde edene kadar çırpın.Diğer taraftan yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirin ve irmikli karışımın içine katıp karıştırın.Orta büyüklükte yağlanmış bir tepsinin içine boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın .Kaynadıktan 3-4 dakika sonra ocaktan alın.Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün Şerbeti çektikten sonra üzerine hindistancevizi serpip dilimleyerek servis yapın...AFİYET OLSUN