5 Mart 2013 Salı

TAHİNLİ VE CEVİZLİ KURU BAKLAVA



   TAHİNLİ VE CEVİZLİ KURU BAKLAVA
Malzemeler
*3 Adet baklavalık yufka
İç harcı için
*1,5 su bardağı tahin
* 1,5 su bardağı pudra şekeri
*3 yemek kaşığı tereyağ
*1,5 su bardağı kıyılmış ceviz içi
Hazırlanışı
Tereyağını eritelim ve tahine iyice karıştıralım .Ben ceviz ve şekeri de tahine karıştırarak yaptım Temiz bir zemine yufkayı yayalım ve tahinli karışımı sürelim.Diğer yufkayı üzerine koyup aynı karışımı yine sürelim..En son yufkayı da ekleyip karışımı sürdükten sonra  yufkaları sıkı bir şekilde rulo yapalım.Baklava şeklinde dilimleyerek fırın tepsisine dizelim.180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim llıdıktan sonra servis tabağına alalım.Tatlımız hazır .AFİYET OLSUN