28 Mart 2013 Perşembe

TAHİNLİ RULO ÇÖREK




      TAHİNLİ RULO ÇÖREK
Malzemeler
* 2 ekmek hamuru
*150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
*1 yumurta sarısı
İ malzemesi
*5 çorba kaşığı tahin
*1 çorba kaşığı (dövülmüş)
*1 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay bardağı susam -yumurta sarısı (üzeri için)
Hazırlanışı
Ekmek hamurlarını birleştirerek 1/2 cm kalınlığında açalım.İçine yumuşatılmış yağı ekleyelim ve hamuru iyice yoğuralım.Hamuru,, 10 dakika .dinlenmeye bırakalım.Sonra tekrar yoğuralım.Hamuru yarım santim kalınlığında açarak üzerine tahin yayalım.Tahinli hamurun üzerine,cevizi,toz şekeri,tarçını ve mahlebi serpelim.Hamuru rulo yaparak saralım.ve tepsiye koyalım.Üzerine yumurta sarısı sürelim.Susam serpelim.180 derece fırında altı üstü.kızarana dek pişirelim Fırından çıkan çörekler ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.AFİYET OLSUN:......