28 Mart 2013 Perşembe

MAYALI HAMURLA KIYMALI MİDYE BÖREĞİ








   MAYALI HAMURLA KIYMALI MİDYE BÖREĞİ
Hamuru için
*6 su bardağı un
*2,5 su bardağı su
*yarım paket yaş maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
Hamurun hazırlanması
Unun ortasını havuz gibi açılıp,içine ılık su,maya, şeker ve tuzu ekleyelim.Özlü bir hamur elde edene dek yoğuralım.Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
İç malzemesi
*250 gr kıyma
*1 kuru soğan (küp küp doğranmış)
*tuz, karabiber
Kıymayı soğanla kavurup baharatını ekleyelim.
Böreğin aşamalı hazırlanışı
Dinlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.Temiz bir zeminde yufka büyüklüğünde açalım.Üzerine bir çay bardağı su ve bir çay bardağı sıvı yağ karışımı serpelim.Hamuru dört eşit parçada keselim( Artı şeklinde)Her parçayı ucundan kıvırıp iç malzemeyi koyalım.Kıvrılmış parçaları kapatalım.Tepsiye dizelim .Üzerine bir yumurtayı sıvı yağ ile çırpıp sürelim.En son susam serperek 180 derecede pişirelim Nefis oluyor.....AFİYET OLSUN.....